Kik vagyunk? Mit csináltunk? Kiknek dolgoztunk? Miket készítettünk? Karrier Kapcsolat Blog
rblmarketing blog

Ügyes húzás: harmadik világ felé nyit a Facebook

→ Balázs

Mindenféle felhajtás nélkül kezdte el üzemeltetni a Facebook új szolgáltatását, amellyel a fejlődő országok lakosait célozzák meg.

 

Forrás: New York Times

 

A Facebook for Every Phone segítségével sima mobiltelefonra is letölthető a Facebook-alkalmazás, amely minimális adatforgalom mellett (amelynek költségeit a mobilgyártók és a szolgáltatók közösen viselik) fut az olcsó eszközökön – írja a New York Times. Ezek elterjedtsége a fejlett világban kezd elhanyagolhatóvá válni, az olyan országokban viszont, mint India, Brazília, Mexikó, Indonézia vagy Vietnam, továbbra is roppant népszerű, ráadásul ezeken a piacokon nő legerősebben az internet-penetráció is.

A Facebook a napokban tervezi hivatalosan is bejelenteni az alkalmazás első időszakának eredményeit: annyi biztos, hogy már 100 millió felhasználó, a mobilon facebookozók egynyolcada a Facebook for Every Phone segítségével kapcsolódik a közösségi oldalhoz.

Az alkalmazást a Snaptu kezdte el fejleszteni 2011-ben, miután a Facebook felvásárolta a céget. Elsődleges feladatuk az volt, hogy az adatforgalmat drámaian lecsökkentsék, illetve hogy lehetővé tegyék az alacsony felbontású képernyőn és a gyenge hardveren a képek megjelenítését és a csetet. Az alkalmazás az alábbi linkről tölthető le.

Forrás: http://www.kreativ.hu/