Kik vagyunk? Mit csináltunk? Kiknek dolgoztunk? Miket készítettünk? Karrier Kapcsolat Blog
rblmarketing blog

Mától letölthető a Facebook sajátmárkás android alapú operációs rendszere, a Home

→ Balázs

A Facebook sajátmárkás telefonokon a Google Androidja fog futni, csak egy kicsit másképpen. Mark Zuckerberg alapító szerint a döntés amiatt született, hogy a Facebook mobil élményt a lehető legtöbb ember érhesse el.

“Egy új telefon bevezetése, legjobb esetben 10-20 millió darabos eladást eredményez, a mi közösségünk viszont több mint egymilliárd embert számlál”- indokolta Zuckerberg az Androiddal való partnerséget.

A megújult mobil app új kezdőképernyő helyett, a Facebook Newsfeed újratervezett változatát tartalmazza, amellyel a vállalat azt célozta, hogy a felhasználók sok időt takarítsanak meg a kívánt tartalmak megtalálásában- lerövidítve a böngészési időt. Zuckerberg szerint a felület a hirdetők dolgát is megkönnyíti- több lehetőségük lesz arra, hogy akárcsak néhány másodpercre is- a fogyasztók elé tárják reklámjaikat. A cégvezető szerint a kezelőfelület is finomabbá válik és a tartalom minősége magasabb lesz, mint valaha- idézi a marketingmagzine.

Szerinte az alkalmazás “több lesz, mint egy app” és egységes megjelenést tartalmaz majd- az Android szokásos, kettős “lock screen” és “home screen” állapota helyett. Olyan új megoldások is megjelennek az app-en, mint a legörgetési idő felgyorsítása, a “barátaim fotói” és a “dupla like” funkció.

A Facebook Home elsőként a HTC új First nevű készülékében lesz telepítve is, amelynek hátlapján Facebook logó virít majd és az USA-ban a mai napon kerül forgalomba. Európában, csak később- egy nem meghatározott időpontban- jelenik meg az új telefon.

Maga az alkalmazás azonban a Google Play-ről mától ingyenesen letölthető lesz és a HTC One X, a HTC One X +, a Samsung GALAXY S3 és a Samsung GALAXY Note II eszközökkel lesz kompatibilis. Később a két cég más típusú készülékeivel is “összeházasítják” a közösségi platform alkalmazását.

Nektek tetszik?

 

Forrás: http://www.marketinginfo.hu/