Kik vagyunk? Mit csináltunk? Kiknek dolgoztunk? Miket készítettünk? Karrier Kapcsolat Blog
rblmarketing blog

Tartalom, mint felhasználói felület

→ Balázs
mobil

Állandóan figyelem az embereket, hogyan használják az érintőképernyős eszközöket, hogyan lépnek interakcióba egy alkalmazás felületével. Különösen azok az emberek érdekesek számomra, akik a tablet, okostelefon előtt ritkán, vagy egyáltalán nem használtak desktop számítógépet, laptopot, notebookot.

 

Ezen emberek számára nem ismerős a hagyományos, sokunk számára evidens felhasználói felület (GUI). Az ablakok, menük, ikonok, pointer, scrollbarok, gombok számukra nem jelentenek semmit, azokat nekik meg kell(ene) ismerniük (már amelyikkel egyáltalán találkoznak érintőképernyős felületeken).

Talán az egyik legizgalmasabb megfigyelésem, hogy mennyire természetes, amikor magával a tartalommal akarnak interakcióba lépni, azzal akarnak kezdeni valamit. Hogy jobban érthető legyen, érdemes megnézned egy fotó applikációt (pl. iOS alatt az iPhotot). Igazából vannak a thumbnail képek, melyekre tappolva azok megnyílnak nagy méretben, jobbra-balra húzogatva lapozhatsz a képek között, két ujjal csípő mozdulatot végezve nagyíthatod, kicsinyítheted a fotót. Ténylegesen a tartalommal lép interakcióba a felhasználó.

A cikk itt folytatódik: http://blog.kolboid.eu/