Kik vagyunk? Mit csináltunk? Kiknek dolgoztunk? Miket készítettünk? Karrier Kapcsolat Blog
rblmarketing blog

Kitiltják a sztriptíz klubokból a Google Glasst

→ Balázs

Az előzetes információk és a Google fantáziavideója szerint a Google Glass egy fejen, szemüvegként viselhető intelligens számítástechnikai eszköz lesz, melyhez mikrofon és félig áttetsző képernyő tartozik, és a felhasználó szeme elé vetíti a szükséges, illetve a kért információkat. A Google videója szerint a szemüveg viselésekor a felhasználó tizennégy különböző szolgáltatás közül választhat majd: jegyezhet be találkozókat, kérhet helymeghatározást, információkat kaphat az aktuális időjárásról is, de akár üzeneteket is küldhet ismerőseinek. (A Google jövőbeli termékéről már írtunk egy korábbi cikkünkben is)

 

Természetesen mint minden intelligens eszköznek, a Google Glassnak is alap szolgáltatása lesz a fényképek és videók készítése, ráadásul sokkal diszkrétebben és észrevehetetlenebbül tudnak a szemüveg viselői viszonylag jó minőségben fotókat vagy videókat készíteni az okosszemüveg segítségével. Ez a funkció az, ami szolgáltatási szférában sokaknak nem tetszik, köztünk a sztripítzkluboknak, moziknak és kaszinóknak sem. A Las Vegas-i sztiptízklubok és kaszinók kijelentették, hogy nem engedik be falaik közé a Google Glass-t, hasonlóan nyilatkoztak a mozik, valamint Seattle-ben egyes kocsmák és bárok is. Tehát sehol nem lehet majd a Google-szemüveget használni, ahol fényképezőgépet vagy okos telefont sem szabad.

A kocsmák és sztriptízklubok a vendégek személyiségi jogaira, a mozik a kalózfelvételekire, a kaszinók pedig biztonsági okokra hivatkoztak, amikor kitiltották a még meg sem jelent készüléket az üzemeltetett helyekről.


Felmerül azonban a kérdés, hogy hogyan fogják kiszúrni egy moziban vagy egy kocsmában, hogy sima szemüveget vagy Google Glass-t visel-e az illető. A Las Vegas-i MGM Resort szóvivője azonban magabiztosan úgy nyilatkozott, az utóbbi években a biztonsági személyzetük a legkülönfélébb rejtett kamerák kiszúrására lett kiképezve, így nem fog nekik problémát jelenteni a Google Glass észrevétele sem.

Google Glass jelenleg még bőven az elérhetetlen kategóriába tartozik, a jövő intelligens termékét csupán a szemüveghez alkalmazásokat író fejlesztőstúdiók vásárolhatják meg, ők is darabonként 1500 dollárért. Egyelőre tehát nem kell attól tartanunk, hogy kitiltanak minket kedvenc mozinkból vagy sztriptízklubunkból azért, mert nem tartottuk be a szabályokat, és az intelligens szemüveget viseltük.
Kazár Olívia
(reklámipar)