Kik vagyunk? Mit csináltunk? Kiknek dolgoztunk? Miket készítettünk? Karrier Kapcsolat Blog
rblmarketing blog

Amerika szerint veszélyes a Huawei

→ Balázs
Hír

Az Egyesült Államok szerint nemzetbiztonsági veszélyeket rejt magában a kínai Huawei mobilgyártó terjeszkedése, mert szoros kapcsolatban áll a kínai hadsereggel, ezért tervbe vették a Huawei által gyártott eszközök tiltását. Kanada is lépéseket fontolgat, miközben a mobilcég még az év vége előtt kiválaszthatja reklámügynökségét a WPP vagy az Omnicom cégei közül.

Egyre fontosabb a kínai mobilgyártó, a Huawei számára, hogy minél hamarabb megtalálja globális reklámügynökségét, amelytől a márka nemzetközivé és elismertebbé tételét várják. Az Advertising Age szerint ugyanis az Egyesült Államok kormányzata nemzetbiztonsági szempontból veszélyesnek tartja a kínai telekommunikációs cégeket (a Huawei mellett például a ZTE-t is), mivel közel állnak a hadsereghez.

Az amerikai kongresszus hírszerzési bizottságának jelentése szerint a kormányzati intézményeknek meg kell szakítani minden kapcsolatot ezekkel a cégekkel, és nem szabad tőlük rendelni az eszközöket, mert ezzel veszélyeztetnék az állami infrastruktúrát.

Az Origo a BBC-re hivatkozva azt írta szerdán, a kanadai kormány a nemzetbiztonsági szolgálathoz fordult, hogy olyan biztonságos kommunikációs hálózatot alakítson ki, amely blokkolni tudja a kockázatos cégeket. Bár konkrét cégeket nem neveztek meg, a döntés az amerikai kormány bejelentése után érkezett, így vélhetően a Huawei is a „kockázatos cégek” közé tartozik.

A Huawei augusztus vége óta keres reklámügynökséget, azóta a potenciális partnerek köre jelentősen szűkült, a megbízás vélhetően az Omnicom vagy a WPP valamelyik ügynökségéhez kerülhet, még az év vége előtt.
(forrás: Advertising Age/Kreatív Online, [origo] )

Megjegyzés: ezek szerint a Windows is nemzetbiztonsági kockázatokat rejt, igaz? És a Facebook? Nem amerikának, hanem nekünk…