Kik vagyunk? Mit csináltunk? Kiknek dolgoztunk? Miket készítettünk? Karrier Kapcsolat Blog
rblmarketing blog

Kólaellenes reklám Boguskytól

→ Balázs

Alex Bogusky, a Crispin Porter + Bogusky társalapítója kétéves kihagyás után újra munkába állt, a Center for Science in the Public Interest tanácsadó csoportnak készített négyperces animált szpotot a cukros üdítőitalok káros hatásairól. A főszereplő négy elhízott jegesmedve, amivel a Coca-Colára utalnak.

A reklámban a jegesmacik folyamatosan kólát isznak, miközben a legalapvetőbb funkciókat sem tudják már ellátni: a papának elszakad hátul a bundája, ráadásul férfiúi kötelességeit sem tudja teljesíteni az ágyban, a kisfiú nem fér bele a lékbe, hogy halásszon, a kislánynak pedig beletörik a foga egy halba. A végén a papamaci krónikus cukorbetegsége miatt elveszti egy lábát, itt törik meg az amerikai álom: a kóla bizony nem emberi (medvei) fogyasztásra való.

A dolog pikantériája, hogy Alex Bogusky cége rengeteg szpotot készített már a Coca-Colának. Boguskynak egyébként nem ez az első furcsa lépése, ugyanis volt ügynöksége a Burger Kingnek is dolgozott korábban, a szakember később mégis előrukkolt egy könyvvel, amelyben a gyorséttermek társadalomra káros hatásait elemzi. Bogusky néhány éve azért hagyta ott a reklámszakmát, mert elege lett, nemrég pedig egy olyan kis ügynökség élén tért vissza, amely kis amerikai márkák, cégek kampányait készíti félig-meddig karitatív alapon.

Forrás: http://www.kreativ.hu/