Kik vagyunk? Mit csináltunk? Kiknek dolgoztunk? Miket készítettünk? Karrier Kapcsolat Blog
rblmarketing blog

2016-ra mindennél több tabletünk lesz

→ Balázs

A táblagépek értékesítése várhatóan már 2016-ban túlszárnyalja az asztali számítógépek és laptopok eladását – mondta a Gartner piackutató intézet elemzője vasárnap a dpa hírügynökségnek.

 

Ranjit Atwal tájékoztatása szerint az idén világszerte 2,4 milliárd PC, táblagép és okostelefon értékesítése várható, 9 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A táblagépek esetében majdnem 70 százalékos növekedés várható, 197 millió darabra, a mobiltelefonok és az okostelefonok piaca közel 7 százalékkal 1,9 milliárdra bővül. Ezzel szemben a Gartner prognózisa szerint az asztali számítógépek, és laptopok, beleértve a notebookok értékesítése 3,5 százalékkal csökken, 339 millió darabra.

Az elemző rámutatott: az adatok nem átmeneti, hanem tartós tendenciát, a felhasználói szokások gyökeres változását jelzik.  A készülékekben használt operációs rendszerek közül az első helyen a Google Androidja áll, piaci részesedése az idei 35,7 százalékról várhatóan közel 50 százalékra növekszik 2017-ben. A második hely a Microsoft Windows-é lehet 2017-ben, 19 százalékos piaci részesedéssel, elsősorban a hagyományos asztali számítógépek miatt. Az Apple által kifejlesztett MacOS és iOS részesedését 17 százalékra saccolja a Gartner négy év múlva.

Ugrás a forrásra