Kik vagyunk? Mit csináltunk? Kiknek dolgoztunk? Miket készítettünk? Karrier Kapcsolat Blog
rblmarketing blog

Kulcsra zárnák a Facebookot

→ Balázs

Új biztonsági megoldás terjedhet el a Facebook és Google fiókok védelmére, egy hardveres kulcs, úgynevezett token is a konstrukció része.

A Facebook vagy Google fiókok esetében a legegyszerűbb védelmi megoldás, ha egy kellően szofisztikált jelszóval védjük le az accountunkat. Bár azt gondolnánk, hogy 2014-ben ez már teljesen magától értetődik, sajnos ez még sincs így. A biztonságtechnikai cégek legfrissebb jelentéseiből kiderül, hogy a világ egyik legnépszerűbb jelszava az “123456”, ezenkívül pedig rengetegen használják még az “123” és “1” jelszavakat is. Egy konkrét példa: a tavaly év végén feltört Adobe felhasználói fiókok közül 1,9 milliónak az említett “123456” volt a jelszava – derül ki a technet.hu összeállításából.

 

A Facebook és a Google azonban egy a hagyományos jelszavas védelemnél is biztosabb megoldással is kísérletezik. Ennek lényege, hogy a felhasználónak előbb egy pendrive méretű – egyelőre ismeretlen árú – hardveres kulcsot, úgynevezett tokent kell a számítógépéhez csatlakoztatnia, és csak ezután lehet begépelni a jelszót. A Facebook és a Google alkalmazottai már aktívan használják ezt a megoldást, ezenkívül pedig állítólag a Microsoft is kísérletezik a rendszerrel, melyet egyébként az iparág egyes területein már évtizedek óta használnak különböző azonosítási célokra, általában vállalati szinten – írja összeállításában a technet.hu.

Forrás: http://www.mmonline.hu/