Kik vagyunk? Mit csináltunk? Kiknek dolgoztunk? Miket készítettünk? Karrier Kapcsolat Blog
rblmarketing blog

Pályázat hungarikum tanúsító védjegy grafikájának kidolgozására

→ Balázs

A pályázat célja

A hungarikum tanúsító védjegy grafikájának ki kell fejeznie a törvény szerinti hungarikum fogalomhoz kapcsolódó szellemiséget, meg kell testesítenie és szimbolizálnia annak jellemzőit.

Pályázók köre

Magánszemélyek.

A pályázat részletei

A grafika kialakításánál az alábbi szempontokat kell figyelembe venni:

 • legyen egyszerű, „első látásra” jól érthető, kis méretben is jól felismerhető, minden reklámhordozón és minden szokásos felhasználási formában könnyen alkalmazható és bármely nyomdai felhasználásra alkalmas;
 • szín- és formavilága legyen jellemző a hungarikumok szellemiségére;
 • legyen könnyen azonosítható és más hasonló védjegyektől jól elkülöníthető színes és fekete-fehér megjelenési formában is;
 • tartalmazza a „hungarikum” kifejezést;
 • alkalmas legyen a magyarság csúcsteljesítményének kifejezésére és azonosítására;
 • kerülje az elmúlt évtizedekben elterjedt, a magyarságról nem valós képet festő, sablonossá vált megjelenési formákat.

A grafikai terveket nyomtatott és digitális formában kell benyújtani, a felhasznált színek „Pantone” számának megadásával. A grafika maximum 4 színből állhat plusz a fekete. A védjegy megjeleníthető fekete-fehér színben is ezért a pályázónak be kell mutatnia a grafikát fehér alapon fekete, illetve fekete alapon fehér formában is. A grafikát nyomtatott formában maximum 2 cm-es átmérő nagyságban is ábrázolni kell.

A nyertes pályázó az alábbi elismerésben részesül: a nyertes pályamunka készítője a grafika felhasználásra alkalmas formájának – vektorgrafikus formátum – átadása után bruttó 800.000 Ft-os díjban részesül, amely magában foglalja a védjegy grafikai anyagának végleges kidolgozását és a grafika teljes körű, kizárólagosan a Vidékfejlesztési Minisztérium számára engedélyezett felhasználási jogának ellenértékét, valamint a védjegy arculati kézikönyvének kidolgozását.

A pályázat benyújtása

A pályázat postára adásának vagy személyes leadásának határideje: 2013. május 2.

A pályázati csomagnak az alábbiakat kell tartalmaznia:

 1. 1 db CD (jeligével/jeligékkel feliratozva), amely tartalmazza a grafikai anyagot pdf formátumban;
 2. Grafikai anyag bemutatása nyomtatott formában (jeligével feliratozva):
  • 1 db színes nyomat A4-es méretben, 3 példányban;
  • 1 db fekete-fehér nyomat A4-es méretben, 3 példányban;
  • 1 db negatív nyomat A4-es méretben, 3 példányban;
  • 1 db, a grafika színes, fekete-fehér és negatív nyomatát, mindegyiket kis méretben, max. 2 cm átmérővel tartalmazó A4-es lap, 3 példányban.
 3. Zárt borítékban a pályázó adatait (név és elérhetőség: postai és e-mail cím, telefonszám), valamint a kitöltött és aláírt pályázati nyilatkozatot. A borítékon fel kell tüntetni a grafika vagy a grafikák jeligéjét.

További információ

A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekre a hungarikum@vm.gov.hu e-mail címre küldött, az érdeklődő elérhetőségeit (telefon, e-mail) tartalmazó megkeresések alapján áll módunkban válaszolni.

Tovább a teljes pályázati kiírásra

Pályázat hungarikum tanúsító védjegy grafikájának kidolgozására