Kik vagyunk? Mit csináltunk? Kiknek dolgoztunk? Miket készítettünk? Karrier Kapcsolat Blog
rblmarketing blog

A legjobb Super Bowl-reklámok

→ Balázs

A Super Bowl február 3-i döntőjére készülve a Marketing Week átnézte a közvetítés szüneteiben sugárzott korábbi reklámokat, és kiválasztotta a tíz legemlékezetesebbet.

Reebok – Terry Tate, Office Linebacker (2003)

Mi történik akkor, amikor Terry Tate NFL-játékost a pályáról egy irodai környezetbe helyezik?

 

 

 

Honda – Matthew’s Day Off (2012)

Matthew Broderick hollywoodi színész tavaly ebben a szpotban tűnt fel a Super Bowl-reklámblokkjában. A reklámban ugyanolyan szituációba került, mint az 1986-ban készült Meglógtam a Ferrarival című filmben.

 

 

 

E-Trade – Dancing Monkey spot (2000)

A pénzügyi cég egy garázsban táncoló majommal állt elő szpotjában. Ugyan nem ez volt a legjobb a 2000-es reklámok között, de biztos, hogy az egyik legemlékezetesebé vált.

 

 

 

Budweiser – Wassup (2000)

A Budweiser gerappája ez a reklám: ugyan az amerikai sörmárka sok emlékezetes filmmel jelentkezett a Super Bowl-ok reklámszünetében, a köztudatba a legerősebben a Wassup (What’s up? – Mi a helyzet?) ment át. A Marketing Week szerint a reklám sugárzása után nem volt olyan hely, ahol ne lehetett volna hallani a Wasuuuuuuup-ozást.

 

 

 

Diet Pepsi – Micahael J.Fox (1986)

Egy évvel a Vissza a jövőbe bemutatója után tűnt fel a film egyik főszereplője, Michael J. Fox a Diet Pepsi ma már klasszikusnak számító reklámjában.

 

 

 

Volkswagen – The Force (2011)

Tényleg az erő volt ezzel a Youtube-on bevezetett Volkswagen reklámmal, mindenki emlékszik rá, és nem csak azért, mert két éve mutatták be. Számos paródiája is készült.

 

 

 

MasterCard – Errands (2004)

 

 

Homer Simpson a pénzügyi cég Felbecsülhetetlen-kampányában Mastercarddal járja Springfieldet. A figurát a Coca-Cola is elirigyelte, hat évvel később Simpsonékat szerepeltette reklámjában.

Apple – 1984 (1984)

 

 

Ez az a szpot, amely mindenkinek eszébe jut ha ikonikus Super Bowlt-reklámot kell említeni.

 

Nike – Hare Jordan (1992)

Az Air Jordan népszerűsítésére készült ez a reklám, amiben Michael Jordan és Tapsi Hapsi közösen győzi le a riválisokat. A filmeseket is megihlette a páros, négy évvel később bemutatták a Zűr az űrben című mozifilmet.

 

 

 

Old Spice – “The Man Your Man Could Smell Like” (2010)

2010-ben Grand Prix-t kapott Cannes-ban a Wieden+Kennedy Old Spice reklámfilmje,  a benne szereplő  NFL-játékos, Isaiah Mustafa popkulturális ikon lett.

 

 

(forrás: Marketing Week/Kreatív Online, Kreatív Online)